Bulimi

Hvad er bulimi Bulimia Nervosa

Bulimi kendes på at personen spiser enorme mængder mad, hvorefter der kastes op. Det at have bulimi er at sige ja, men mister kontrollen og kan ikke acceptere det alligevel og går ud og kaster op.

Det tomrum som ofte er, efter at turde mærke og føle og længslen efter et eller andet udfyldes med mad, men da maden ikke dækker behovene, men nærmere giver skyld følelser bliver det nødvendig at skille sig af med maden igen. Bulimi er ofte forbundet med meget skyld, skam, indre kaos, selvbebrejdende tanker om ikke at være god nok. Derfor kan det være at foretrække at holde bulimien skjult for omgivelserne, af angst for reaktionerne udefra.
Personer med bulimi er ofte velfungerende og kan virke som mennesker med styrke, ressourcer og har en god og pæn side udadtil. Den anden side, skyggesiden er ulykkelig, kaotisk, skamfuld og viser sig for nogle bulimiker kun om natten, når ensomheden kommer for tæt på.Andre har meget svært ved i det hele taget at få dagen til at fungere. De isolerer sig, er indadvendte og kan tømme adskillige glas med afføringspiller og teer, for igen at komme af med maden.

Adfærdsmæssige kendetegn for bulimi

- Gullige tænder
- Sår i mundvigene
- Store vægtsvingninger
- Hurtig og hektisk spisning, bliver fraværende
  og forlader bordet straks efter sidste bid
- og går ud hvor han/hun kan kaste op.
- Drikker meget vand under spisningen
- Maden forsvinder fra køleskabet på mystisk vis
  især om natten
- Laver støj på toilettet og trækker ud flere gange,
  så der ikke høres at der kastes op

 

 

 

kirsten_m_tv (589K)

Kalender

Foredrag

Nyhedsbrev

Blog

Links

Profil

Kontakt

bogforside2 (74K)

Bestil bogen her